VENNESLA: — Tidligere har vi pleid å handle på Monter på Grovane. Det blir greit å få en byggvareforretning så nærme. Og så er det jo hyggelige folk som jobber her, sier Kinn til Fædrelandsvennen.

Lørdag var det igjen hektisk aktivitet i det gamle papirlageret til Hunsfos fabrikker på Hunsøya. Lokalene, som nå er fylt av trevarer, har stått tomme siden konkursen i 2011. Tor Michal Kinn og svogeren Helge Dalhaug (49) fra Ludeflaten lastet opp tilhengeren med materialer til hver sin terrasse.

TRAPPET UT: Finn Ole Honnemyr (66) fra Jeppestøl fikk meg seg ny trapp og ei sag til å bruke i skogen. Han er godt fornøyd med å få byggsenter på Hunsøya, men lover ikke evig troskap. - Man handler litt her og der. Prisen spiller jo inn, sier Honnemyr. Foto: Torstein Øen

— Vi måtte benytte oss av det gode åpningstilbudet, sier Kinn. - Så nå blir det ny terrasse til sommeren?

— Ja, det må det bli. Den eksisterende terrassen skal jo nå brukes til lagringsplass for materialene til den nye, sier Kinn.

Folk i kø før åpning

Daglig leder Torstein Jortveit var svært fornøyd med besøket på åpningsdagen. Én time før dørene skulle åpne sto det allerede folk i kø på utsiden.

— Vi var veldig spente, men dette er over all forventning. Det har vært svart av folk i hele dag, sier Jortveit til Fædrelansvennen.

Etter at Hunsfos fabrikker gikk konkurs har en rekke bedrifter etablert seg på den lille øya i Otra. I fjor ble Jortveit og Arne Ekeberg spurt om de kunne tenke seg å starte en byggvareforretning som kunne dekke behovet til de mange håndverkerbedriftene i Vennesla.

STOR PÅGANG: Daglig leder Torstein Jortveit (t.h) fikk flere kunder enn han hadde trodd lørdag morgen. Her ekspederer han og kollega Arne Ekeberg Finn Ole Honnemyr fra Jeppestøl. Foto: Torstein Øen

— Vi tente på ideen med en gang. Vi satser på håndverkerne, men også private, sier Jortveit.

Byttehandel med arbeidere

Svogerne fra Moseidmoen og Ludeflaten opplyser at de tilhører den siste kategorien.

— Dette skal jeg ikke sette opp selv. Jeg er ikke den store byggherren, men kommer nok til å handle her når jeg har behov, sier Helge Dalhaug, som jobber i Jernbaneverket.

KVALIFISERT HJELP: Lagersjef Frode Vetrhus hjalp Helge Dalhaug med å finne materialer til terrassen. Vetrhus sikret seg en av de seks stillingene som til sammen fikk over 100 søkere etter utlysningen i fjor. Foto: Torstein Øen

Da Hunsfos ble nedlagt i 2011 mistet 125 ansatte jobben. Ifølge daglig leder Jortveit har flere av de ansatte i den tidligere hjørnesteinsbedriften vært innom.— Vi har oppfordret gamle Hunsfos-arbeidere til å ta med gamle ting, så får de en gave fra oss i retur, sier Jortveit.