MANDAL: – Mandal SV verken kan eller vil være med på et møte som legitimerer uheldig praksis og som underminerer bystyrets integritet. Fortsetter møtet med gjeldende innkalling, vil SVs representant pakke sammen sine saker og fratre møte før dette konstitueres, var det Ekeland hadde planlagt å si fra talerstolen.

Men så langt kom han ikke ettersom han hadde satt seg bakerst i salen. Dermed nektet ordfører Tore Askildsen ham å komme fram til talerstolen. I stedet ba han Ekeland innstendig om å sette seg på plassen sin og delta i møtet formelt, noe han nektet.Det mildt sagt spesielle opptrinnet kom som følge av det minst like spesielle bystyremøtet torsdag. Der skulle det nemlig opp bare en sak til behandling, nemlig reguleringsplanen for leilighetskomplekset til investor Per Birkeland skal bygge på Sanden.

Fordi dette var eneste sak avlyste ordføreren hele møtet for å spare 100.000 kroner som et bystyremøte koster.

Ville betale

Det fikk Birkeland til å tilby kommunen 100.000 kroner for å få dekket utgiftene, noe ordføreren prompte nektet. Det førte så til at Høyres Ole Guttorm Ihme foreslo at bystyret møtte opp uten å få sin godtgjørelse på 1700 kroner per representant.

Altså på dugnad.

Ekeland nektet å innta plassen sin fordi han mener at bystyret aldri ville møtt på dugnad for å bygge rusboliger.– Jeg mener at de som sitter her nå går en investors ærend. Det er et demokratisk problem jeg ikke vil være en del av, sier Ekeland til Fædrelandsvennen.

Tilsidesatt

Han mener at et av våre viktigste prinsipp er prinsippet om likebehandling. – Fortsetter dette møtet som innkallingen forutsetter, vil dette prinsippet være fullt og helt tilsidesatt i Mandal, sa Ekeland.

I etterkant av møtet sa ordfører Askildsen til fvn.no at han skal snakke med Ekeland om oppførselen, men at han ikke er opptatt av reaksjoner. — Og sant og si vet jeg ikke om det finnes reaksjonformer når slikt skjer, sier Askildsen.

UTGIFTER LIKEVEL: FrPs Kaare Hjort var blant de som påførte kommunen utgifter tross dugnad med å ta en kaffetår...

Det oppstod ingen debatt om leilighetsprosjektet. Per Birkeland kan nå sette i gang.I etterkant har det for øvrig kommet til nok en sak som skal bystyrebehandles i kveld, nemlig et vedtak i Skatt Sør om å nekte tilbakeføring av merverdiavgift i forbindelse med Buen-utbyggingen. Bystyret skal ta stilling til om saken bør gå til domstolene.