Koste seg: Familien Byremo og vennen Simon Tolstad koste seg i sola og i flotte skiløyper på Strai lørdag formiddag. Fra venstre Randi Byremo med hunden Tinka, foran malin Byremo og på ski står Simon Tolstad og Martin Byremo. Foto: Tor Mjaaland
Gøy: Både Malin, Martin og Simon synes det er gøy på ski, selv om Martin fikk seg et lite fall i Strai-løypa. Det tok han med et smil.

KRISTIANSAND: — Og når vi bor på Mosby, er det bare noen minutter til den flotte skiløypa her på Strai, sier Randi Byremo som har med seg barna Malin og Martin Byremo, kameraten Simon Tolstad og hunden Tinka i den knapt tre kilometer lange rundløypa.

De koste seg i sola i den nypreparerte løypa og hadde akkurat kommet gjennom en hel runde. Det var lille Malin åpenbart både fornøyd med og litt stolt over å ha klart. Så går hun da også i barnehagen akkurat der løypa starter og er lommekjent i området.

Nykjørt løype

Familien Byremo var langt fra alene i Strai-løypa denne marslørdagen. Mosjonister, småbarnsfamilier og racere koste seg på ski der klister nok var dagens beste smøretips.

Parkvesenets folk hadde kjørt opp løypa på nytt lørdag morgen. Det var også kjørt to klassiske spor et par kilometer forbi Bergstølhytta for de som ville ha en litt lengre tur.

Dermed har det vært preparerte skiløyper i og rundt Kristiansand i ca 100 dager i vinter. Den første snøen kom helt i begynnelsen av desember, og siden da har det vært glitrende skimuligheter for de mange skiglade kristiansandere.

Påskeføre i byen?

Også på Hellemyr, i Jegersberg-løypa og på Dønnestad er det kjørte løyper og fortsatt brubare skiforhold.

Denne helga er det også nykjørte løyper på Sandripheia, og fredag ble løypene til Naspevarden og Moseidvarden i Vennesla kjørt opp. Her er det gjennomslag til barmark et par steder. Også på Toplandsheia i Birkenes er det flotte forhold i den ca 17 kilometer lange rundløypa. Det samme gjelder på Høgås i Evje. Her er det kilometervis med flotte skiløyper.

Og med kuldevarsel fra meteorologene i minst ei uke fremover, er det mye som tyder på at det kan bli påskeferie med skimuligheter også rundt Kristiansand i år. Det skjer ikke ofte!