MANDAL: Dermed er alt klart for at legesenteret skal flytte inn i de gamle lokalene til Mandal sykehus og etableringen av det lokalmedisinske senteret blir et faktum.

Etableringen av selve senteret har bystyret vedtatt, det skjedde før sommeren. Samtidig har det vært jobbet for å få Spiggeren legesenter opp til lokalene.

I så fall er betingelsen at kommunen kjøper lokalene Spiggeren er i nå for seks millioner kroner.Dette nektet flertallet av bystyret å gå med på. De ville ha en ny utredning.

Denne utredningen foreligger nå med samme konklusjon: Rådmannen vil at kommunen skal kjøpe lokalene til Spiggeren.

Hannah Dybesland (H) mente saken fortsatt ikke er tilstrekkelig belyst. — Hvem skal utføre tjenestene på det lokalmedisinske senteret etter at legesenteret er stengt? spurte hun.

Tøysete

Ole Guttorm Ihme (H) mente at det blir tøysete å si at det lokalmedisinske faller sammen uten legesenteret. Han spurte også om hvilken type takst som er tatt av lokalene til Spiggeren legesenter.

Alf Erik Andersen (Frp) var den som fikk saken om Spiggeren utsatt før sommeren. Han mente det ikke er gjort nok for å finne andre alternativer enn å få Spiggeren til sykehuset.

Ville selge

Per Bratteberg (Frp) la fram forslag om at man inngår avtale med Spiggeren, men at lokalene de er i legges ut for salg.

— Så får vi eventuelt tape noen kroner, sa han.

KOMMUNALSJEF: Kommunalsjef Heidi Haven sa til bystyret at dersom politikerne ikke vedtok å kjøpe lokalene til Spiggeren legesenter nå, må arbeidet med lokalmedisinsk senter starte på nytt. Foto: Jarle R. Martinsen

Kommunalsjef for helse og omsorg, Heidi Haven, sa at dersom bystyret nå går i mot å kjøpe Spiggeren legesenter, må man starte helt på nytt hva angår selve det lokalmedisinske senteret vedtatt før sommeren.Men det ble slik hun ville, med et overveldende flertall vedtok bystyret å kjøpe Spiggeren. Forslaget fra Bratteberg falt også.