TJÆREFAST: Silje Høivold Johnsen skulle vært på boligmesse i Arendal for Strai Kjøkken, men sto torsdag tjærefast ved vaskehallen til Carshine i Sørlandsparken. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: — Det sprutet opp over bilen da jeg kjørte ut av tunnelen. Jeg trodde det kom fra en lastebil foran, forteller Jan Ivar Jensen, som ringte Statens vegvesen etter å ha sett nærmere på griseriet.

— De sjekket opp saken, og sendte meg ut til Sørlandsparken for å vaske bilen, sier Jensen.

Prøvde å vaske selv

— Jeg trodde det var fuglebæsj, sier Silje Høivold Johnsen som selv prøvde å vaske vekk gørra fra sin sorte BMW med Gullvask, da hun kom til Lillesand. Uten antydning til hell.

— Så da måtte jeg tilbake til Kristiansand igjen, forteller Silje Høivold Johnsen som var på vei til den store boligmessen i Arendal for Strai Kjøkken.- Så du står på en måte tjæresfast her på bilvaskeriet i Sørlandsparken?

— Litt irriterende, sier Høivold Johnsen, som hadde et håp om å være på veien igjen i løpet av halvannen time.

TJÆRA: Slik ser den ut, tjæra som lakk fra asfaltarbeidet som pågikk på veien over tunnelen. Foto: Erling Slyngstad Hægeland

Fugemasse— Over E 18 Oddernestunnelen har det pågått asfaltering. Det har lekket brufugetjære ned på biler som har passert inne i tunnelen, sier Anne Berget, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Den første meldingen kom klokken 14.22. Siden har henvendelsene strømmet på, mens ett løp på E 18 mellom Baneheitunnelen og Oddemarka ble stengt i en periode.

Statens vegvesen gikk raskt ut med beskjed om at folk ikke måtte fjerne tjæra selv, men ta kontakt med Carshine i Sørlandsparken.

TJÆRE: Andreas Dolmen kjørte inn på Esso Oddemarka for å undersøke hva han hadde fått over bilen sin.. Foto: Erling Slyngstad Hægeland

Holder åpentDaglig leder Bernhard Roland i Carshine forteller at de var i gang med å vaske to biler for tjærestoffet da Statens vegvesen ringte.

— Folk virker fornøyd med at veivesenet var så raskt ut med å informere, sier Bernhard Roland, som holder vaskehallene sine åpne ut over kvelden i dag og i morgen fredag for dem som har fått stoffet på bilen sin.

— Vi har funnet kjemikaliene som løsner stoffet fra bilene, og jobber to mann på hver bil i cirka tre kvarter. Først med å løse opp fugemassen, deretter med regulær vask, forteller han.