I alt tre ambulanser, to luftambulanser, politi og brannvesen ble sendt til Kvinesdal. Foto: Jan Ivar Rafoss

KVINESDAL: Det var klokken 01.27 natt til lørdag at politiet fikk melding om trafikkulykke med minibuss ved Gjemlestad nord for Linkes i Kvinesdal.

To luftambulanser, henholdsvis fra Arendal og Stavanger, ble sendt til stedet. Det gjorde også tre ambulanser samt politi og brannvesen. Da redningsmannskapene kom til stedet, var det ingen å se i området. Det ble derfor tilkalt hundepatrulje for å lete etter skadede i skogen.

Nektet først

Ved hjelp av registreringsnummeret på ulykkesbilen, en amerikansk van, kom politiet etter hvert i kontakt med den 24 år gamle bileieren.

— Han opplyste at han var i Liknes sentrum, men nektet for å ha kjørt bilen, opplyser lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, til Fædrelandsvennen.

Politiet pågrep mannen i sentrum og tok han med til sykehuset i Flekkefjord for utvidet blodprøvetakning. På sykehuset ble det påvist ytre skader på 24-åringen. Det ble også funnet glassfragmenter i håret til mannen.

— Han la etter hvert alle kortene på bordet. Han erkjente både kjøring i ruspåvirket tilstand og å ha holdt altfor høy fart, sier Skåland.

Dobbel fart

Til politiet opplyste 24-åringen at han hadde kjørt dobbelt så fort som tillatt på den aktuelle strekningen med 50-sone. Han sa også at han var alene i bilen da ulykken inntraff.

Spor på ulykkesstedet tyder på at sjåføren fikk problemer allerede 300 meter før stedet hvor ferden endte. Den amerikanske vanen har vært innom en fjellnabb, skadet en telefonstolpe og dratt ned stein fra et steingjerde før den stanset.

Etter besøket på sykehuset, ble det foretatt avhør av mannen. Han ble senere på natta hentet av bekjente.

Saken blir oversendt til jurist for vurdering. Trolig ender det med tiltale. Det ble satt inn betydelige ressurser som følge av den alvorlige meldingen.