Klinikksjef Oddvar Sæther ved Sørlandet sykehus er ikke så sikker som Dahlen, og vil søke hjelp hos sykehuseier Helse Sør-Øst. Foto: Reidar Kollstad
Metadon og Subutex blir delt ut til heroinister som ikke klarer å slutte. Foto: Tore André Baardsen

KRISTIANSAND: — Slik vi ser det er departementets vurdering i tråd med vår syn, skriver helse- og sosialdirektør Lars Dahlen i en mail etter at han har lest den avtroppende regjeringens forslag til nytt statsbudsjett.

Her står det:

"Ettersom Lar i dag er regulert i forskrift og det er regionale helseforetak som i sin helhet derfor dekker legemiddelkostnadene, foreslås det at finansieringen av utleveringskostnadene blir lagt til de regionale helseforetakene fra 2014 . "

Krangelen fortsetter

Dahlen har fakturert sykehuset for utgifter knyttet til utdeling av Metadon som ikke klarerå slutte siden 2004. Trolig har flere kommuner på Sørlandet også dekket utgifter som sykehuset skal ta fra nyttår.

Men formuleringene i Statsbudsjettet sier ingenting konkret om hvem som skal ta den historiske regningen. Klinikksjef Oddvar Sæther ved Sørlandet sykehus er mer moderat i sin tolkning av formuleringen:

— Denne problematikken er lik i de andre helseforetakene i Helse Sør-Øst (Hsø) og vi søker hjelp i denne avklaringen også sentralt.

Dersom sykehuset får regningen, vil det få store konsekvenser for økonomien, som i følge økonomidirektør Per Qvarnsstrøm i sykehuset, allerede er ute og kjøre.