KRISTIANSAND: Gutten har hatt tilknytning til den såkalte barnevernsbanden, og han fikk sin første dom i september for tre år siden, før han var 16 år. Da fikk han betinget fengsel i 120 dager. Et snaut år senere ble han dømt til 278 timers samfunnstjeneste. To måneder etterpå kom en ny dom. Denne gang seks måneder ubetinget og åtte måneder betinget. I november i fjor møtte han igjen i retten. Da ble det ubetinget fengsel i seks måneder og fire måneder betinget.

18-åringen har begått nye forbrytelser i prøvetiden for den betingende straffen, og han hadde høy kriminell aktivitet i perioden før og etter siste dom i november i fjor.

32 straffbare forhold

I løpet av noen få uker i fjor begikk han 32 forskjellige straffbare forhold i Tromsø, Kristiansand, Arendal, Moss og på Romerike. For disse forholdene er han nå dømt til ubetinget fengsel i ti måneder. Han må dessuten betale 66.000 kroner i erstatning til firmaer han har gjort innbrudd hos. Han har stjålet vel 40.000 kroner i kontanter under de mange innbruddene som er gjennomført.

Rekken av straffbare forhold han er dømt for denne gang, omfatter seks innbruddstyverier, ni tyverier, et forsøk på innbruddstyveri, fire helerier, to biltyverier, to forsøk på biltyveri, to tilfeller av narkotikabruk, en hastighetsoverskridelse, et tilfelle der han ikke stoppet på tegn fra politiet, og fire tilfeller av kjøring uten førerkort.

Uten hell

Kristiansand tingrett sier i forbindelse med dommen på ti måneder fengsel, at samfunnsstraff ikke er aktuelt, fordi det er prøvd før uten hell. Retten er likevel opptatt av at gutten kan få sone deler av dommen i forbindelse med et behandlingsopplegg for rusmisbrukere.