KRISTIANSAND: – Jeg blir like imponert hver gang. De har en imponerende høy standard, sier gardesjef Ole Anders Øie til Fædrelandsvennen.

Onsdag hadde gardemusikken og drillkorpset oppvisning utenfor Buen kulturhus i Mandal. Torsdag var turen kommet til Kristiansand.

– Vi har en ukes turné hvert år. Drilloppvisningene er svært populære, forteller gardesjefen.

Snart slutt

Gardistene holdt konsert utenfor Domkirken på formiddagen. Klokken 17.30 stilte de seg opp utenfor Slottet og gikk i tog fra Markens til Tresse, hvor det ble en spektakulær drilloppvisning foran hundrevis av tilskuere.

TILBAKE: Etter en halv time lang forestilling marsjerte gardistene ut av Tresse igjen. Foto: Kjetil Nygaard

På forhånd var Øie usikker på om formen var såpass god at gardistene turte å kaste geværene.– Men de var absolutt i storform og kastet som bare det, sier gardesjefen stolt.

Birkeland neste

Garden er denne uka på turné fra Stavanger til Vegårshei. Gardesjef Øie, som er bosatt i Kongshavn i Kristiansand, benyttet anledningen til å dra hjem fra Oslo når gardistene kom til sørlandsbyen.

– Motivasjonen deres imponerer meg. Om to-tre uker har de fullført sin verneplikt, og likevel presterer de så bra som de gjør i dag, sier Øie.

Hans Majestet Kongens Garde består av totalt 1300 vernepliktige og 150 ansatte. 140 av de vernepliktige er musikere.

– Turnéen fortsetter i Birkeland sentrum fredag formiddag. Fra klokka 16 og utover blir det både konsert og drilloppvisning. Lørdag er vi i Lillesand klokka 12 i sentrum, og på ettermiddagen avslutter vi turnéen i Vegårshei, sier gardesjefen.