Se video over!

KRISTIANSAND: Stømperen som hjelper stakkaren, lød et gammelt ordtak. Men de vil ikke være med på det, de to som var nestledere i Frp før de begge ble ekskludert.

Nå sitter de og gumler rugbrød, danskepølse og Kavli-produkter i Mesanveien i Voiebyen mens de planlegger valgkampen til minipartiet Demokratene.

— Vi har 24 års stortingserfaring til sammen. Det er Demokratene som stiller med de mest erfarne og dyktige kandidatene i Vest-Agder, sier Kleppe, som mener han og bare han kan snakke Sørlandets sak så hele landet lytter.

Simonsen sier han skal gjøre alt for å hjelpe sin gamle venn Vidar Kleppe. Det holder nok ikke. Demokratene er langt unna stortingsplass.

Men det ser ikke ut til å svekke iveren.

— Vidar er ærlig, og han kjenner folk. Dagens stortingsfolk sitter jo bak murer av rådgivere. Muligens når vi ikke opp denne gang, men vi trenger stemmer for å få pengestøtte. Om fire eller åtte år skal vi greie det, sier Simonsen.

— Det har skjedd større mirakler enn at Vidar Kleppe igjen reiser inn på tinget, sier Kleppe, som nekter å gi opp kampen.

— Jeg har ligger lavt på mange Fvn-målinger og likevel kommet inn, sier han og lever i troen.