RISØR: Torsdag kveld kjørte en båt i fjellveggen 250 meter utenfor Nordmannvik. To menn fra Risør-distriktet, henholdsvis 35 og 45 år, ble sendt til sykehuset i Arendal.

De skadede befant seg i båten som traff fjellveggen, og politiet tror det er snakk om kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

– Vi mistenker at de har kjørt med promille, og har derfor tatt blodprøve av begge to, opplyser vakthavende ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland til Fædrelandsvennen mandag morgen.

Ute og fisket

Kompisene Morten Huva Senseth og Jonathan Lund kjørte rundt og dorget da de fikk øye på båten som kom fra Tvedestrand.

– Jeg så båten komme mot oss, og lurte på om de ikke så at vi fisket. Jeg var sikker på at de kom til å kjøre rett på oss, sier Huva Stenseth til Fædrelandsvennen.

Han forteller at båten tok en bue og var på vei rett mot båten. Huva Stenseth mener føreren av den andre båten burde sett dem ettersom det ikke var noen problemer med sikten.

– Jeg hadde øyekontakt med han hele tiden. Idet båten nærmer seg ser jeg at føreren ligger over rattet, så jeg tenkte han hadde sovnet, forteller han.

Usikker på fører

Ifølge førstebetjent ved Tvedestrand lensmannskontor, Gunnar Gjønsund, var båten i plan. Politiet vet enda ikke hvem av mennene som kjørte båten.

– Båten hadde en høy hastighet. Vi vet at eieren av båten var om bord, men vi kan ikke si bestemt hvem som var fører, sier førstebetjenten.

Politiet har fredag formiddag avhørt vitnene Huva Stenseth og Jonathan Lund.

– Full fart

Huva Stenseth betegner ulykken som hårreisende, og rett etter krasjet ante han det verste.

– De traff fjellveggen i full fart. Det var så kraftig smell at jeg var sikker på at jeg måtte håndtere to døde mennesker, sier han til Fædrelandsvennen.

Båten ble liggende i ro en stund, før den begynte å skjære ut til venstre inn mot vika. Huva Stenseth anslår at båten var borte rundt et halvt minutt, før den kom tilbake. Båten hadde nok en gang kurs mot den dorgende båten, men Huva Stenseth fikk svingt unna.

– Mennene om bord i båten var overstadig beruset. Da jeg spurte hva de holdt på med, fikk jeg til svar at de skulle legge til. De hadde ikke fått med seg at de hadde krasjet i fjellveggen, forteller Huva Stenseth.