BARSELGAVE: Sofie er nå to år. På dette bildet er hun ikke store klumpen, der hun ligger og koser seg oppå det brune teppet. Foto: Privat

KRISTIANSAND: I avisen vår leste Rægas hoff annonsen om et brunt babyteppe i ull, med oransje kant som ble mistet 9. juli i fjor. Det loves finnerlønn og mye glede til den som kan hjelpe med å få dette hjem igjen. Sårt savnet, over ett år etter, dette måtte da være en sak for Ræga? Vi ringte og fikk kontakt med mor til Sofie, som nå er to år.

– Det var en god venninne som kom på barselbesøk med teppet. Hun hadde brukt verdifull tid i innspurten til sin doktorgrad til å tenke på Sofie og strikke til henne. Derfor er teppet så kjært for oss, forteller Elisabeth Skaar Nilsen.

Og så gikk det altså galt. Et sted på en trilletur i et uvær denne lørdagen 9. juli, forsvant det. På strekningen Justvik, Ålefjærveien, Gillsvannet, Vollebannet og med buss til sentrum.

Siden den gang har de brukt mye tid på å lete. I fjor hang de opp lapper på strekningen, ringte hittegods hos politiet og busselskapet, og spurte i butikkene de var innom den dagen i sentrum. Nå søker de Fædrelandsvennens lesere.

– Det har foreløpig ikke gitt noen resultater det heller. Men to hyggelige damer har ringt og sendt sms. Hun ene ville strikke nytt teppe til oss. Jeg blir helt rørt av omtanken, sier Skaar Nilsen, som fremdeles håper at det kjære ullteppet vil komme til sin rett. Ræga krysser alle gangføtter og svømmeføtter for at noen av dere lesere kan hjelpe Elisabeth Skaar Nilsen.