Murray, kanskje en av britenes aller største håp i London-OL, fikk overtaket tidlig og vant til slutt så klart som 6-2, 6-1, 6-4 over Federer.

Sveitseren gikk til finalen med et håp om å oppnå en såkalt «golden slam», en prestasjon som innebærer å ha vunnet OL-gull i tillegg til å ha gått til topps i alle de fire Grand Slam-turneringene.

Men Federer kom aldri opp mot sitt beste da han møtte skotske Murray i en finale på Wimbledon-gresset for annen gang i sommer. I årets Wimbledon-finale vant Murray det første settet, men måtte senere se seg slått etter tap i tre påfølgende settene. Federer feiret da sin sjuende triumf i turneringen.

Denne gangen holdt Murray helt ut. Han klarte å stå imot da Federer hadde to bruddmuligheter i første sett og hele sju i det andre settet, uten å lykkes. De to første settene ble rene overkjøringen fra Murrays side.

Spillerne holdt følge til 2-2 i tredje sett før Murray brøt sveitserens serve. Deretter holdt spillerne sine server fram til 5-4. Da skotten fikk to matchballer, leverte han et serveess. (©NTB)