KRISTIANSAND: Hoggormen ble oppdaget da en av de ansatte kom inn i kundemottaket ved 16-tiden onsdag.

— Det var en av sjåførene som spurte meg om vi hadde fått besøk, siden det lå en plastikkslange på gulvet, sier Annette Wimme Høyland til Fædrelandsvennen.

Hylte til

Hun satt da i kundemottaket og hadde ikke sett skapningen som lå på gulvet.

— Jeg gikk litt nærmere og plutselig beveget den på seg. Da hylte jeg til noe inni granskauen. Jeg følte meg relativt rolig, men de andre vil nok si at jeg var lettere hysterisk, ler Wimme Høyland.

Hun forteller at de ansatte er vant med dyreaktivitet på avfallsområdet, men en hoggorm har hun aldri sett der tidligere.

— Vi har jo veldig mange måker. Det er det som er det store dyrelivet oppe hos oss. Ellers har det dukket opp noen slever og en salamander, men aldri hoggorm, sier hun.

Ifølge Agderposten, som først meldte om hendelsen, skal ormen har vært rundt 40-50 centimeter lang.

- Ble nok litt skremt

Driftsleder Harry Hansen var gått fra jobb da slangen kom på besøk, men ble raskt informert av Wimme Høyland per sms.

— Hun ble nok litt skremt vil jeg tro. Tidligere på dagen fant vi en buorm på området, så jeg fikk forståelsen av at hun ikke er spesielt glad i slanger, sier Hansen.

Det bekrefter også Wimme Høyland selv.

— Det er ikke det helt store, så jeg er glad dersom jeg kan unngå dem, sier hun.

Sluppet ut i naturen

Ormen ble til slutt tatt hånd om og sendt tilbake i sitt rette element.

— En av de andre ansatte fikk skyflet den halvveis ut og etter hvert kom den seg ut i naturen igjen, sier Wimme Høyland, som sørget for å lukke inngangsdøren etterpå.

Hoggormen er Norges eneste giftige slange og to av tre bitt inneholder gift. Bittene er svært smertefulle, men sjelden dødelige. I likhet med andre slanger er hoggormen fredet. Ved bitt anbefales det å holde seg i ro og kontakte lege.

Ifølge Hansen kommer ikke avfallsanlegget til å gjøre noen ekstraordinære tiltak for å forebygge ytterligere besøk.

— Nei, ikke mer enn det som er normalt under en sørlandssommer. Det vil si å holde øynene åpne og følge litt med. En hoggorm vil jo ikke noe vondt, bortsett fra når den føler seg truet, sier Hansen.