Oslo brann- og redningsetat sendte ned en dykker som festet en vaierstropp til bilen, slik at den kunne vinsjes opp fra dypet. Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Vannet fosset inn gjennom de åpne vinduene. Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Familien Christensen måtte reise hjem til Rælingen for å vaske klær, før de kommer seg av sted på seilferie. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Se bildeserie øverst i artikkelen.

OSLO: — Uflaks, sier Morten Christensen til osloby.no. Han klarte nesten å unngå sommerens trolig våteste feriestart. I stedet gikk det som det gikk - sjøsettingen av jolla endte med at både båthengeren og bilen havnet på sjøen.

Det var fredag ettermiddag på Kongen marina på Frognerstranden, og feriestart for familien Christensen fra Rælingen. Mange mennesker og mye trafikk på marinaen gjorde at Morten Christensen måtte stå og vente på tur for å rygge ned slippen for å sette den røde jolla i det våte elementet.

Kom bakover

Da det endelig var hans tur, rygget han båthengeren ut i vannet, satt på håndbrekket og gikk ut for å hjelpe sønnen med båten mens bilen sto på tomgang. Sønnen var i båten, og Morten Christensen sto på hengerstaget da bilen plutselig begynte å bevege seg bakover.

Morten Christensen reagerte lynsnart, og fikk kastet seg til siden og kom seg rundt bilen, åpnet førerdøren og satte seg bak rattet. Men da hadde bilen allerede kommet såpass langt ut i vannet at motoren hadde stanset.

Gikk ned

Sønnen og jolla rodde seg vekk, mens bilen sank stadig dypere ned i vannet. Morten Christensen klatret ut av bilen og opp på taket, mens en snarrådig kvinne på land røsket tak i et tau og kastet ut, men det var for sent.

Morten Christensen kunne ikke gjøre noe, men måtte nøye seg med å se på at bilen gikk ned. Noen minutter etterpå forsvant bilen helt.

Må tørke opp

— Bilen var full med hele ferieoppakningen vår, sier Morten Christensen. Han og kona hadde planlagt å legge ut på lang seilferie med tre gutter.

En dykker fra Oslo brann- og redningsetat gikk ned og festet en vaier til bilens slepekrok, slik at den kunne vinsjes opp mens vannet fosset ut av de åpne vinduene.

— Nå må vi nok heller sette nesa hjemover for å vaske klærne og tørke opp, så får vi heller satse på å komme oss av gårde igjen så fort vi kan, sier Christensen.