TURISTER: Peter og Randi Mortensen fra Århus i Danmark har aldri vært i Norge før. Helt siden de kom har det ikke gjort annet enn å regne. – Jeg vet ikke helt hva jeg forventet, men definitivt ikke at de skulle være så dårlig vær. Heldigvis kan vi jo fortsatt være litt ute i naturen, sier Randi. Foto: Sara Melissa Frost
OPTIMISTER: Arne Aarflot går i shorts og kortermet skjorte, selv om det regner ute. – De hadde jo meldt sol i dag, sier han. Her med Vegard Aarflot, Ingeborg Aarflot og hunden Kira. Foto: Sara Melissa Frost
SNUDDE: I stedet for å sette kursen mot Bergen, snudde de i Egersund og er nå på vei til Lillesand for å spise lunsj på Beddingen. – Kystbyene er flotte, og vi kan ikke være på sjøen i dette været uansett, sier Ingela. F.v.: Astrid og Ingela Kristensson. Foto: Sara Melissa Frost
GÅTUR: Noe Glenn Johansen og Turid Eidsaa gjør mye av når det er ferie, er å gå turer med datteren. – Her avhenger ikke feriegleden av været, sier Eidsaa. Foto: Sara Melissa Frost

KRISTIANSAND: – Jeg er optimist jeg, skjønner du. Dagen er fortsatt ung, så sola har enda litt tid på seg, sier Arne Aarflot.

Sammen med Vegard Aarflot, barnebarnet Ingeborg Aarflot og hunden Kira rusler han på bystranda i Kristiansand onsdag, iført shorts og kortermet skjorte.

– Det skulle jo bli 18 grader og sol i dag, forteller han.

På regnværsdager holder de seg ikke inne, men går turer og tar med seg Ingeborg til lekeparken for å lage sandskulpturer.

– Vi kan jo ikke hoppe i fontenen når det er dårlig vær, og ikke kan vi være i båt heller. Det gjelder å være kreativ, så får man en fin sommer, sier Aarflot.

Våte backpackere

Søskenparet Randi og Peter Mortensen fra Århus er på besøk i Kristiansand for første gang. Med seg har de ryggsekk og telt, og de har planer om å leve ute i den norske naturen en uke.

– Det kan være vi må reise hjem før tiden, men det får vi ta som det kommer. Man kan jo fortsatt gå i denne flotte naturen i regnvær, og det kommer vi til å gjøre, så lenge vi har nok tørre klær. Hjemme i Danmark ser vi en ende på regnet, her høljer det ned, dag etter dag, sier de to.

Rømmer til Danmark

Glenn Johansen og Turid Eidsaa har med seg datteren Nora på gåtur på bystranda, og de lar ikke regnet stoppe dem fra å være ute.

– Vi er mye ute selv om det regner, og vi har alltid med oss regntrekk til barnevogna. Man vet jo aldri her på Sørlandet, sier Johansen.

Kristiansanderen, som er bosatt i Oslo, er ikke overrasket over at det allerede har regnet fem helger på rad, og at det også er meldt nedbør den kommende.

– Det har vært mange dårlige sørlandssomre de siste årene. I år drar vi ti dager til Danmark, så vi håper på bedre vær der, forteller han.

Max uflaks

Klimaforsker ved meterologisk institutt, Jostein Mamen, tror sørlendinger rett og slett har vært uheldige med helgeværet de siste ukene.

– Man kan ikke styre været, og når det er kjølig vær flere helger på rad er man uheldig, sier han.

Mamen forteller også at vi vil ha vekslende vær på Sørlandet den kommende uka, og at temperaturene trolig vil ligge på mellom 16 og 18 grader.

– Men det ser ikke ut til at det blir helgrått, avslutter han.