VEST- AGDER: Av de 7040 søkerne med rett til skoleplass i Vest-Agder har 98 prosent fått tilbud om skoleplass etter første inntaket. 90 prosent av disse er tatt inn på den spesialiseringen som de selv ønsket seg. To prosent står fremdeles uten tilbud. Det melder utdanningsavdelingen i Vest-Agder i en pressemelding.

Utdanningsavdelingen i Vest-Agder har gjennomført første inntak til videregående skole. Søkere har fått beskjed på SMS om at inntaket gjennomført. Samtlige søkere kan fra torsdag av logge seg på og finne resultat av inntaket, og kan fylle elektronisk svar til inntakskontoret.

Innlogging skjer med MinID. Utdanningsavdelingen minner om at samtlige søkere som har fått tilbud om plass eller ventelisteplass må svare innen oppgitt frist den 20.07.12 .

Dersom svarfristen ikke overholdes vil søkeren miste plassen.

Ungdommer med opplæringsrett har rett til å komme inn på et av tre alternative Vg1 program, eller et videregående program som bygger på det programmet de har gjennomført. Det har vært utfordrende å tilby plass innen flere utdanningsprogram, spesielt innen Teknikk og industriell produksjon, Bygg— og anleggsteknikk og Elektrofag.