KRISTIANSAND: — Frisbeegolf har fått en mangedobling i både baner og spillere de siste årene, forteller Sune Wentzel, på vei gjennom den 18 hull store frisbeegolfbanen på Eg.

En idrett i vekst

Han forteller også at idretten er på vei opp i Kristiansand.

— Spesielt dens forenlighet med den moderne idretten. Det er enkelt å lære, men samtidig utfordrende og det er aldri for sent å begynne, mener Wentzel er de største grunnene til at flere og flere nå begynner å spille frisbee.

Sune Wentzel blir ansett som den største profilen innenfor frisbee i Norge, med seks verdensmestertitler og to verdensrekorder. Da han også kom på andreplass i NRK-programmet Mesternes Mester tidligere i år, satte han virkelig idretten på kartet.

— Det å besøke forskjellige baner er stort. Jeg gjør det når jeg har muligheten, men skulle gjerne gjort det mer. Det de har fått til her er bra. Banen har fine utfordringer, sier Wentzel.

Dugnadsvilje og stor glød for sporten har gjort det mulig for det som startet som en kompisgjeng å bygge en fullverdig bane. Med lite støtte har spillerne blitt nødt til å gjøre det meste selv. Det har klubben fått merke etter utallige timer med gressklipping og annet arbeid for å gjøre klar banen.

— Frisbeegolf er blant de raskest voksende idrettene i Norge. Kommunene har en jobb å gjøre ved å tilrettelegge for utradisjonelle idretter, mener Wentzel.

Satser

Nå teller klubben rundt 50 aktive medlemmer. Blant disse finner vi Lydie Hellgren, som i 2009 fikk andreplass i VM, men også mange andre medlemmer som hevder seg i norgescupen. Nå satser klubben stort videre.

— Vi vil være i norgeseliten, men samtidig ha et tilbud for alle. Banen er åpen når som helst for alle, forteller leder for klubben, Ronnie Andersen.

Han håper også at et besøk av en verdensstjerne vil være med på å bidra til å øke medlemstallet for klubben.

Den økende pågangen for idretten gjør også at klubben, som nå finansierer seg selv, ønsker økonomisk støtte.

— Vi leter nå aktivt etter sponsorer som kan være med på å bidra til klubben. Spesielt bra er det for spillere som skal være med i norgescupen, forteller Andersen.