KRISTIANSAND: Fra onsdag til søndag kommende uke er det ventet nærmere 6000 deltakere i Vikingskipet på Hamar. Det gjør det til verdens største dataparty under tak, og over 5200 datamaskiner tas i bruk for å gjøre moroa komplett.

Evjegutten Magnus Ohna (18) skal delta for femte år på rad, og reiser opp til Hamar i buss med rundt 20 andre sørlendinger.

— Jeg gleder meg like mye hvert år. Det er veldig sosialt, og jeg er blitt flinkere til å gjøre sosiale ting og få meg litt søvn enn jeg var første året, sier han og fortsetter:

Ikke blant de mest ekstreme

— Jeg er alltid sliten når jeg kommer hjem, fordi det skjer så mye i Vikingskipet. Men jeg tilhører ikke de mest ekstreme, de som knapt sover og som lever på nudler og Red Bull i fem døgn.

Ohna og hans kumpaner ladet opp til The Gathering med å tilrettelegge i Kristiansand denne helga for en NM-kvalifisering i dataspill som Dota 2 og Starcraft 2. — Vi er en gjeng som har det veldig moro sammen. Og et datatreff handler om mye mer enn bare å spille spill, understreker han.

Kristiansander i sjefsrolle

Det kan kristiansanderen Simon Valvik gå god for. Han er presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering, og forteller at jobben har gitt ham mange opplevelser.

— I løpet av det siste året har jeg vært en tur i Toronto på regissør Harald Zwarts filmsett, blitt invitert av forsvarsministeren til åpningen av Cyberforsvaret og snakket med og hilst på statsråder, forteller Valvik.

Han minner også om at deltakerne på The Gathering kan kjempe om totalt 850.000 kroner i en konkurranse om å lage smarte apper og digitale løsninger til helse- og omsorgssektoren.