MANDAL: – Det er selvsagt fryktelig frustrerende å bruke tid og penger på at andre vil ødelegge for oss, medgir leder for skytterlaget Børge Vatnedal.

Da anlegget skulle tas i bruk onsdag oppdaget skytterlangets medlemmer at noen har brukt fridagene i påsken til å rote og ødelegge det skikkelig til på standplass. Bord og stoler var knekt og kastet nedover jordet. Plater og plakater var revet ned av veggene.

PLATER: Plater og alt av plakater er revet ned av veggene. Børge Vatnedal skjønner ikke hvilken glede det er i å gjøre slikt. Foto: Jarle R. Martinsen

– Det koster oss en hel del penger å erstatte, penger som jo kommer av egne lommer. Og så tar det tid igjen å rydde opp, sier Vatnedal.

Ikke første gang

For det er aldeles ikke første gang dette skjer. Senest i fjor vår hadde noen også herpet standplassen. Den gang gikk det blant annet ut over lysstoffrørene som ble knust. Noen hadde også stappet dørlåsene full av noe, slik at det ikke var mulig å låse seg inn.

– Det er trasig når mange ungdommer som skal skyte, bare må gå hjem igjen, sier Vatnedal.

HÆRVERK: Bord og stoler er slengt rundt - og også ødelagt. Det er ikke første gang. Foto: Jarle R. Martinsen

Skytterlaget har hatt en ordning med politiet, som svinger oppom når de likevel er i Holum.– Men det er klart det er lett å gjøre hærverk her. Det er vanskelig å passe ordentlig på, sier Vatnedal.

Kontroversiell

Skytterbanen erkontroversiell, ettersom det ligger nær bebyggelsen. Mange har reagert på støyen.

– Men jeg tror ikke disse hærverkene har noe med det å gjøre. Det er nok grunn til å tro at det er den yngre garde som vil ha ut energi. Er det tilfellet, håper jeg foreldrene kan passet bedre på, sier Vatnedal.