KRISTIANSAND: Søndag formiddag ble den tidligere ustraffede mannen fra Tveit avhørt ved Kristiansand politistasjon.

— Han husker bare delvis det som skjedde, men erkjenner straffskyld og ønsker å beklage forholdet overfor drosjesjåføren, opplyser politiadvokat Per Moseid, jourhavende ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Truet drosjen bort

Det var klokka 03.35 natt til søndag det ble meldt om en alvorlig trusselepisode ved en bolig i Tveit.

— En drosjesjåfør meldte at han hadde kjørt en passasjer til Tveit. Når denne skulle gjøre opp for seg gikk han inn i huset for å hente penger, men kom ut med pistol og truet drosjen bort fra stedet, opplyser Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.Væpnet politi rykket ut, pågrep mannen og satte ham i politiarrest i Kristiansand, siktet for truslene. Det ble også beslaglagt en gasspistol, såkalt softgun, ved boligen.

Må trolig i fengsel

Eter avhør søndag formiddag ble 23-åringen løslatt. Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

— Normal reaksjon for trusler med våpen er fengselsstraff, men det er noe som må vurderes i ettertid, forklarer politiadvokat Moseid.

Det var en av Taxi Sørs faste ansatte som ble utsatt for våpentrusselen. Han har overfor politiet forklart at han oppfattet situasjonen meget dramatisk, men mannen ønsker ikke å uttale seg om episoden til Fædrelandsvennen.

— Denne type alvorlige trusler er heldigvis noe som ikke skjer ofte. Klart det har vært en tøff opplevelse for sjåføren. Han tar nå fri et par dager og vil få den oppfølging han måtte ønske, sier drosjeeier Ole-Martin Olsson, som uttaler seg på vegne av drosjeselskapet og som søndag ettermiddag var i kontakt med sjåføren.