Farsund: En 42 år gammel mann fra Farsund ble i Kristiansand tingrett fredag varetektsfengslet siktet for besittelse av narkotika.

— Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si noe om kvantumet, men han er siktet etter den nest strengeste bestemmelsen, sier lensmann Kåre Unhammer i Farsund til Fædrelandsvennen. Han bekrefter at det dreier seg om amfetamin.

Siktelsen innebærer at det beslaglagte kvantum må være over 50 gram. - I tillegg ble det beslaglagt noen piller, forteller lensmannen.

Foranledningen til pågripelsen var at en observant politipatrulje i Farsund oppdaget at 42-åringen kjørte på falske skilter. Han ble stoppet for kontroll, og ved den påfølgende ransakingen på mannens bolig fant politiet narkotikapartiet og pillene.

42 år-åringen er domfelt 17 ganger tidligere. I tillegg til siktelsen om narkotika, er han også siktet for vinningskriminalitet og dokumentfalsk.

Kristiansand tingrett har funnet det nødvendig å varetektsfengsle mannen på grunn av faren for nye straffbare handlinger.