Du er utdannet både lege og tømrer. Hvordan kombinerer du det? — Akkurat nå er jeg i turnustjeneste som lege og må jobbe 100 prosent. Men mannen min og jeg holder på å prosjektere et hus, så jeg håper at jeg kan få tid til å arbeide med det på fritida. Å være tømrer er min hobby og en avveksling fra jobben.

Hva var drømmejobben da du var liten? - På barneskolen ville jeg bli tømrer. Pappa er byggmester, og det var stor stas da mamma tok meg med på jobben hans. På ungdomsskolen var jeg skoleflink og gikk i en bra klasse hvor mange hadde store framtidsdrømmer. Jeg kom på tanken at legeyrket kanskje var noe for meg, fordi jeg er glad i mennesker og ønsker å gjøre en forskjell der jeg kan. Men etter noen uker på videregående skiftet jeg mening og ville bli tømrer likevel. Rådgiverne sa at det var for sent å bytte linje, så jeg fortsatte og bestemte meg heller for å ta tømrerfagbrev ved siden av medisinstudiet.

Legeutdannelsen krever mye lesing, men du tok tømrerfagbrev samtidig. Har du flere timer i døgnet enn oss andre? - Nei, det var en prøvelse å få tida til å strekke til. Men jeg synes det var gøy å lese tømrerfag på fritida, det ble som en hyggelig pause fra medisinbøkene.

Hvilke likheter er det mellom de to yrkene? - Nøyaktighet er viktig i begge yrkene. Jeg bruker mer matematikk i tømrerfaget. Som lege jobber jeg mest med småkirurgi som fjerning av føflekker og lignende. Jeg får god veiledning i begge yrkene og da går det bra!

Din far er byggmester. Har dere gjort noen prosjekter sammen? - Ja, læretiden har jeg tatt hos pappa, så det har blitt en del jobbing i påske- og sommerferier. Han har hjulpet meg mye og det er jeg veldig takknemlig for.

Hvem andre har hjulpet deg på veien? Byggopp Agder, opplæringskontoret for bygg og anlegg, har vært fleksible og tilrettelagt slik at jeg har klart å gjennomføre dette. Når man vil noe spesielt, så oppdager man hvor utrolig mye godt som bor i folk og at mange er villige til å hjelpe.