BIRKENES: — Det er observert en lys bil og en mørk stasjonsvogn med rust på bakluka. Det dreier seg om vage observasjoner, så vi ønsker mer informasjon om disse bilene, sier politibetjent Katrine Vollan ved Birkenes lensmannskontor.

Tok sølvtøy for 100.000

Det var forrige lørdag Signe Fidje (78) oppdaget at ubedte gjester hadde vært på besøk mens hun var konfirmasjon i Kristiansand. Tyvene tok seg inn gjennom verandadøra og reiste av gårde med sølvtøy for godt over 100.000 kroner. En drøy uke etter innbruddet står politiet uten mistenkte.

— Vi kartlegger nå trafikkbevegelser i området der oppe. Det er jo ei lita bygd, så hvis folk har sett biler eller personer de ikke kjenner må de ta kontakt med oss, sier Vollan.

Utelukker ikke lokale

Lørdag opplyste politiet at fremgangsmåten tyder på at det er mobile vinningskriminelle fra Øst-Europa som står bak innbruddet. Vollan kan likevel ikke utelukke at det er lokale kjeltringer som har vært på ferde.

— Det er trekk som peker i retning av mobile vinningskriminelle, men vi utelukker ikke noe som helst. Vi har lite å gå på og etterforsker bredt, sier Vollan.

At innbruddet skjedde på et lite sted i indre Agder forutsetter ikke at tyvene har hatt noen spesiell lokalkunnskap, mener Vollan.

— De som driver i denne bransjen er rundt og leter overalt. Fidjetun ligger nær en hovedfartsåre, så gjerningspersonene kan ha vært folk som tilfeldigvis kom forbi, sier Vollan.