OSLO: Regjeringen foreslo i neste års statsbudsjett å øke høyeste årlige sparebeløp som gir skattefradrag fra 20.000 til 25.000 kroner. Taket for Boligsparing for ungdom (BSU)ble samtidig øket fra 150.000 kroner til 200.000. Nå tar stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder opp mulighetene for dem som er under 33 år, hadde spart maksimalbeløpet på 150.000 og innløst kontoen.

Han vil vite om det finnes noen mulighet for dem til å nyte godt av den nye grensen og det skattefradraget man samtidig får på 20 prosent av årets oppsparte beløp, opp til 5000 kroner.

Spørsmålet han stiller statsråden lyder slik:

Det er gledelig at mulighetene for BSU-sparing økes, for det er en viktig ordning for ungdom som ønsker seg inn på boligmarkedet. Men mange har allerede innløst sin BSU-konto før fylte 33 år, ut i fra de gamle reglene. Det er som kjent ikke anledning til å opprette BSU-konto, i det den først er avsluttet. Vil finansministeren vurdere å gi ungdom som tidligere har hatt BSU-konto anledning til å opprette ny BSU-konto slik at de også får del i den positive økningen i sparebeløp som regjeringen signaliserer?