Slik ser marsipanbrettet med Jägermeister ut i godteridisken. Foto: Grete Kolstad
Her i "poldisken" var det marsipanen med Jägermeister lørdag lå utstilt. Foto: Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND: – Jeg trodde ikke det jeg så. Kiosken har jo ikke en gang lov til å selge øl, og så tar de inn små brennevinsflasker som en må være 20 år for å få kjøpt på vinmonopolet, sier en rystet Grete Kolstad.

Slik ser marsipanbrettet med Jägermeister ut i godteridisken. Foto: Grete Kolstad

Kristiansandskvinnen trodde først brennevinsflasken var laget av marsipan, men ba om å få studere gavepakningen til 169 kroner nærmere. Flasken viste seg å være ekte vare fra Tyskland.

Ansatt uvitende

– Jeg vet ikke om det er ekte brennevin på flasken. Vi har akkurat fått inn denne varen, og så langt ikke solgt noen av dem, sier den unge kvinnen som lørdag kveld sto bak disken.

Ekspeditøren ville ikke oppgi navnet sitt. En halv time senere kjøpte en ansatt i Fædrelandsvennen en av marsipaneskene med miniatyrflaske i. På den tyskproduserte flasken står det at innholdet har en alkoholstyrke på 35 prosent. Flasken inneholdt 0,02 liter brennevin, altså to centiliter.

Daglig leder og eier av forretningen, Ragnar Øystein Tharaldsen, ville lørdag kveld ikke kommentere saken.

– Bør fjernes

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) mener salg av marsipanpakker, der det følger med miniatyrflasker med brennevin klart er ulovlig. Han oppfordrer butikken til å fjerne varen fra salgshyllene med en gang.

Vakthavene jurist i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille, kan ikke se at alkoholloven åpner for salg av miniatyrflasker med sprit når disse er en del av en større gavepakning med marsipan. Hun kan likevel ikke si om det vil være aktuelt for politiet å foreta seg noe i saken.

Vil forfølge saken

Leder for avholdsorganisasjonen IOGT på Agder, Svein Ole Samuelsen, mener bestemt dette er ulovlig.

– Jeg forstår ikke at en butikk kan tillate seg noe slikt. Dersom salget av denne varen fortsette vil vi forfølge saken, sier han.