– Vi sitter fortsatt hos Riksmekleren. Vi har forstått det slik at streiken vil trappes opp ved midnatt, så lenge vi ikke har noen løsning, sier pressetalsmann i NSB, Åge-Christoffer Lundeby til Fædrelandsvennen, klokka 23.

Partene møttes på nytt tirsdag klokka 12 på Riksmeklerens kontor i Oslo sentrum. Møtet kom i stand etter at de fagorganiserte i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) la fram et forslag til løsning på den fire uker lange togstreiken.

De nye forhandlingene mellom partene i togstreiken pågikk fortsatt i 22-tiden tirsdag, ti timer etter at de ble gjenopptatt. Ingen kommentarer er gitt om forhandlingene.

På forhånd varslet leder Rolf Ringdal i NLF at forhandlingene ville ta tid, og han fikk rett. Ti timer etter at dørene lukket seg bak forhandlingsdelegasjonene, var det ingen tegn til løsning. Mat ble brakt inn til de møtende ved 19.30-tiden, men verken meklingsmannen eller noen fra partene har kommentert prosessen eller forslaget fra NLF.

Forberedt på langt møte

– Jeg forventer at arbeidsgiveren svarer, og at det bør danne grunnlag for at vi kan sitte her en stund. Og da er det ikke for å sitte, men for å oppnå en enighet, sa Ringdal før møtet.

Kommunikasjonssjef Gunnar Larsen i Spekter sa på vei inn til møtet at det var behov for noen avklaringer med hjelp fra meklingsmann Dag Stousland før arbeidsgiversiden kan gå med på forslaget.

– Nasjonale krav må reguleres av myndighetene. Det har vi sagt hele tiden. Så får vi se på det tilbudet og de avklaringene vi får om det er grunnlag for å forhandle og finne en løsning. Det hadde vært det ønskelige så togene kunne ha gått igjen og passasjerene kunne ha kommet seg til og fra jobb, sa kommunikasjonssjefen.

Sørlandsbanen rammes onsdag

Forrige fredag varslet NLF en ytterligere opptrapping av streiken. Den vil ramme Sørlandsbanen hardt.

Fra onsdag morgen vil seks lokførere på Sørlandsbanen bli tatt ut i streik, dersom det ikke blir noen løsning tirsdag.

Opp mot fem tog vil bli innstilt daglig.

– Hvordan dette vil se ut, vil variere fra dag til dag, avhengig av turnusen til de som er blitt tatt ut i streik. Vi anslår at fire eller fem tog vil bli innstilt daglig, sa Ringdal til Fædrelandsvennen, forrige fredag.

NSB opplyser på sine hjemmesider at fire avganger på Sørlandsbanen innstilles onsdag:

  • Klokka 02.19 fra Kristiansand

  • Klokka 07.53 fra Kristiansand

  • Klokka 11.25 fra Oslo

  • Klokka 18.55 fra Kristiansand.

Pressevakt i NSB, Liv Eggebø, oppfordrer passasjerene til å sjekke togtidene, uansett utfall i forhandlingene.

– Om det skulle bli en løsning i løpet av kvelden, vil vi forsøke å kjøre de togene vi kan. Utfordringen er om vi har togene på riktig sted. Folk bør holde seg oppdatert, sier Eggebø til Fædrelandsvennen.