ARENDAL: Den tidligere politimannen skal ha fyllekjørt med sin egen bil i mai i år, ifølge tiltalen.

– Det er snakk om høypromille, altså over 1,5, sier fungerende sjef for Felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, til Fædrelandsvennen.

Det er Kaddeberg Skaar som har tatt ut tiltalen.

Nekter straffskyld

– I utgangspunktet har jeg ingen kommentar til dette, men jeg kan si at jeg ikke erkjenner straffskyld og at jeg ikke har forholdt meg som beskrevet i tiltalen, sier den tiltalte eks-politimannen til Fædrelandsvennen.

Politiet mener at promillekjøringen skjedde i Froland og Arendal om ettermiddagen onsdag 11. mai.

Mannen ble ikke stoppet i kontroll, men etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal politiet ha fått tips om at han kjørte med promille.

Beruset

Kjøringen skal ha funnet sted klokken 17.20. Da politiet kom hjem til eks-kollegaen senere på kvelden, skal han ha vært beruset.

Den tidligere UP-betjenten nekter selv for at han har kjørt med promille, og hevder at han inntok alkoholen etter at bilkjøringen fant sted.

Kaddeberg Skaar vil ikke si noe om hendelsesforløpet den aktuelle dagen.

– Nei, det er en del av bevisførselen, sier kriminalsjefen.

I media

Mannen, som nå er pensjonert, jobbet for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland. Han har ved flere anledninger uttalt seg om farene med høy fart.

Han har også uttalt seg til media om promillekjøring.

Den erfarne UP-betjenten er dessuten blitt brukt som instruktør i politiet.

Mannens leder gjennom mange år, lokal UP-sjef Øystein Krogstad, vil ikke kommentere saken.

– Kan ikke si noe

Hans forsvarer Odd Holck Steen opplyser at han for kort tid siden fikk dokumentene i saken, og at han ikke har rukket å se på dem.

– Jeg har snakket med ham, men jeg har ikke gjennomgått dokumentene med ham. Jeg kan ikke si noe mer om saken, sier forsvarer Holck Steen til Fædrelandsvennen.

Tiltalte må møte i Aust-Agder tingrett i desember.