Kristiansand: — En gang i tida ble begrepet «White Soldiers» brukt på gutterommet. Det var kun løst snakk, og det ble opprettet en nettside. Denne aktiviteten skriver seg ett år tilbake i tid, sier 18-åringens advokat Olav Sylte. Sylte framholder at hans klient ikke har vært leder for noen rasistisk gruppe, og at «White Soldiers» aldri har vært en etablert gruppering.

— Min klient tar dette som en æreskrenkelse, og benekter at «White Soldiers» var noe mer enn guttestreker i tenåringstiden. Nettsiden var et uttrykk for frustrasjon mot rettssystemets håndtering av kriminalitet, altså FrP-politikk. Siden ble slettet den gang, men noen andre må ha skaffet brukernavn og passord, og gjenåpnet den, siden de sier nettsiden ble åpnet i mai i år.

— Kommer dette utspillet for å fjerne din klient fra en tiltale om rasistisk motivert vold?

  • Min klient tar avstand fra rasistiske motiv i saken på Birkeland. Nettsiden har ingenting med pågripelsen å gjøre, sier Sylte.

Han framhever at attenåringen ikke har noe i mot utlendinger, og har flere bestekamerater som er utlendinger.

— De som sier at min klient er, eller har vært leder for denne gruppa, snakker uriktig. Det er tatt fullstendig ut av løse lufta, sier Sylte.