BROKKE/HOVDEN: — Dette er drømmepåske.

Alle Fædrelandsvennen snakket med i bakker og løyper i Brokkeheia i Valle i går var enige om at livet til fjells var herlig.

— 20 prosent flere mennesker i år enn i fjor hos oss, sier Jan Wojtaszek, daglig leder ved Brokke Alpinsenter.

Kanskje hadde han ventet enda flere folk i år, så mange nye hytter og leiligheter som er kommet til.

  • Men du vet, med 18 varmegrader langs kyststripa så er det vel noen som har mistet vinter-«feelingen» og heller konsentrerer seg om båtpussen, sier han.

Alle hytter og leiligheter i Brokke er nå opptatt, ifølge Wojtaszek.

Ruskete i morgen

— 2200 gjester i bakken akkurat nå, jublet Anne Karin Blix Grimestad ved Hovden Skisenter.

Været var topp.

— Men hvordan skal det bli, Blix Grimestad? Dere som har så gode værprognoser?

— Det kan bli litt overskyet i kveld og litt ruskete i morgen, men så ser det ut til å bli bra igjen fredag og lørdag, sier hun.

— Heldigvis er det kaldt om nettene. Det er det som redder føret i løyper og bakker, sier Anne Karin Blix Grimestad.

Les værmeldingen for de kommende dagene her .

Fædrelandsvennen møtte hyttenaboene Odd Magne Røinås, Terje Hareland og Karin Aarstad på langrennski i det nydelige fjellterrenget fra toppen av Brokke Alpinsenter mot Myklevatn. De hadde tatt turen hit opp fra hyttene sine ved Reiårsvatn i Bygland i går.

Her i 800 meters høyde over havet var skiløypene isharde så sent som klokken 11.30. De koste seg likevel. Om en time eller to ville de være bløte og gode og ingen stor utfordring i utforkjøringene.

I bunnen av Brokke Alpinsenter, 560 meter over havet, var snøen borte der skiløypa starter, men i selve bakken var forholdene glimrende ifølge dem som brukte dem i går.

Få skader

Påskegjestene i fjellet synes å være godt forberedt foran utflukten. Verken fra Røde Kors-sentralen på Golsfjellet eller fra vaktsentralen til Røde Kors Hjelpekorps på Hovden meldes det om særlig mye å gjøre.

På landsbasis har det hittil vært 13 ettersøkinger, opplyser Yngve Tørrestad fra Golsfjellet.

På Agder ble det satt i gang en leteaksjon etter en niåring som gikk seg bort på Bortelid mandag. Niåringen ble heldigvis raskt funnet. Tirsdag kveld ble en 16 år gammel jente funnet i god behold etter en fottur ved Krågeland skisenter i Kvinesdal.

— Det har vært noen forstuinger og noen bruddskader. De fleste av dem har faktisk skjedd på «bortoverski», sier informasjonsansvarlig på Røde Kors-hytta på Hovden, Alfred Georg Klausen.

Årsaken til dette er det uventet skarpe føret i morgen- og formiddagstimene.