Ved Kostøl på Ålefjær brenner det kraftig i kratt og underskog.

KRISTIANSAND: — Brannen er under kontroll og vi regner med at ca 40-50 mål er svidd av, sier overbefalsvakt ved Kristiansand brannvesen, Helge Zachariassen, til fvn.no.

Brannvesenet er ute med 8-9 mann ved området i Ålefjær, noe som er alt tilgjengelig mannskap. I tillegg er ekstramannskap tilkalt.

— Sivilforsvaret er også på plass med ti mann i området og mannskapene vil være på stedet utover kvelden for å drive etterslukking og kontroll, sier Zachariassen.

Barn kom løpende ut fra brannstedet

Brannvesenet fikk melding fra en nabo til området like før klokken 1430. Hun hadde sett at det røyk kraftig, men kunne ikke se hvor det brant. Imidlertid meldte hun at hun så barn komme løpende fra brannstedet, melder brannvesenet.

Zachariassen sier imidlertid at årsaken til brannen ikke er klarlagt.

— Hvor farlig var denne brannen?

— Det brant i lyng og kratt, men det var ingen hytter på fjelltoppene.

Klokken 1500 spredte brannen seg så raskt at brannvesenet ikke klarte å få kontroll. Derfor ble det bestemt at Siviliforsvarets mannskaper skulle innkalles med alt de har av slanger og folk.

Det var stor røykutvikling i området da brannen var på sitt verste, og røyken kunne sees over store avstander i Kristiansands-området.

Meteorologisk institutt har i flere dager advart mot stor skogbrannfare på Sørlandet.