KRISTIANSAND: — Han kom inn i går. Det er hans psykiske tilstand som gjør at han må inn til observasjon, opplyser mannens forsvarer Sveinung Johnsen, til fvn.no.

Dermed er avhørene av drapsmannen utsatt på ubestemt tid.

— Det jeg har sagt til politiet, er at det ikke vil bli gitt noen avhør før han er i en slik fysisk og psykisk tilstand, at han kan gjennomføre det. Per dags dato er han ikke i en slik tilstand, understreker Johnsen.

Politiet har også tidligere måttet utsette avhør av mannen på bakgrunn av hans psykiske tilstand. Da klarte ikke 26-åringen å gjennomføre mer enn en drøy time med avhør.

Mannen ble varetekstfengslet i åtte uker etter drapet på kvinnen fra Songdalen. Elin Laursen ble drept med flere knivstikk i sitt eget hjem fredag 30. mars i år.

— Hvordan har han det nå?

— Han har det ikke greit i det hele tatt. Min klient har akkurat de samme følelsene som han har hatt hele tiden. Han synes det er grusomt, sier Johnsen.

— Hva slags behandling vil han få nå?

— Det tør jeg ikke svare på. Nå er han til det legene karakteriserer som observasjon. Fokus er at han får den psykiatriske behandling som trengs. Det er viktig at han kommer seg på beina, så får vi ta det videre der i fra, sier Johnsen.