LILLESAND: — Vi gjør et fornuftig kjøp. Uansett formål er dette en god investering, sa ordfører Arne Thomassen (H).

Signe Ann Jørgensen (SV) stilte spørsmål ved prisen på 10,78 millioner kroner.

— Prisen det er foreslått å betale er drøye 1100 per kvadratmeter. Hvorfor er kvadratmeter-prisen dobbelt så høy som for Sandnes-eiendommen og over ti ganger dyrere enn Nordgården? spurte hun.

Thomassen svarte at en her må ha i bakhodet at Bil & Trailer ikke har ønsket å flytte. Dessuten var de andre tomtene mindre verdifulle.

— Bil & Trailer har lenge ønsket å få bedre plass. Nå blir det flytting til det nye industriområdet på Storemyr. Og firmaet har store utfordringer med tanke på å bygge nytt, sa Thomassen.

Det har vært atskillig korrespondanse og mange møter mellom partene i denne saken. Ordføreren har vært svært aktiv, og ulike personer i kommunen har vært involvert. Dette fikk Signe Ann Jørgensen til å stille spørsmål ved ordførerens rolle i denne saken.

— Hva er egentlig kommunens retningslinjer i slike saker? Det virker litt tilfeldig hvem som er inne i bildet. Her bør vi få klare rutiner på hvem gjør hva. Burde kanskje kommunen se på en type forhandlingsutvalg slik at man kunne få litt struktur og orden? spurte hun.

Arne Thomassen svarte imidlertid at så lenge han er ordfører vil han være særdeles aktiv i slike saker.

— Men jeg har fulgt et råd fra en av mine forgjengere, nemlig alltid å ha med meg en fra kommuneadministrasjonen i forhandlingsmøter, sa Thomassen.

Kristian Sundtoft (V) mente Bil & Trailer-tomta betydde en betydelig tilleggsverdi til de tomtene kommunen alt har i området.

— Nå har vi anledning til å få av-industrialisert dette området som har så gamle kulturrøtter og så vakkert landskap, sa han. Sundtoft trakk trådene tilbake til den gang bygget ble satt opp, for å få Lillesand Parkettfabrikk ut av bykjernen.

— Fabrikken ble ikke flyttet langt nok ut, sa han.

Solveig Solbakken syntes nesten 11 millioner var en høy pris å betale.

— Men vi er forpliktet til å gjøre noe og må akseptere den situasjon vi er i, denne saken må komme til en ende, sa hun.

— Hvem som helst av de utbyggerne som har vært interessert i området, ville ha kjøpt dette for den prisen som nå er aktuell, sa Thomassen.

Mens Berit Eide Johnsen (H) mente at denne eiendommen hadde stor strategisk betydning.

— Hele området heves, dette er en forsvarlig pris. Og et strategisk kjøp, mente hun.

— Ordføreren har gjort en himla god jobb, sa Kay Georg Arntzen (Frp).

Bystyret har siste ordet i saken.