ARENDAL: De fire svartrussjentene skulle klippe av g-strengen til en medelev, men offeret gjorde motstand. Dermed ble trusen revet av henne, skriver Agderposten.

— Grunnkurseleven gjorde så stor motstand at russen ikke klarte å klippe den av. I stedet revnet den, sier assisterende president i russestyret ved Strømsbu videregående skole, Ann-Siril Nordstrand, til Agderposten.

Russejentene var i går utvist fra skolen.

— Jeg synes medelever bør tåle såpass. Det er tross alt bare en knuteregel det dreier seg om. I fjor opplevde jeg det samme da en medruss klippet av min g-streng. Jeg tok det med et smil, siden jeg visste det var russeknuten de var ute etter, sier Nordstrand.

Avdelingsleder Unn Irgens reagerte imidlertid med vantro da hun fikk høre om episoden.

— Dette er en sjokkerende atferd, som jeg synes er helt forkastelig. Elevens intime grense ble brutt. Derfor reagerte jeg som jeg gjorde, sier hun.

Russejentene ble utvist for en dag, fikk nedsatt oppførselskarakter i andre semester og vil bli nektet å gå i russeklær i klasserommet fram til 17. mai.

— Å stikke hånden ned i buksen på noen for så å rive opp trusen og klippe den i stykker, viser en oppførsel som vi ikke kan akseptere på skolen vår, sier Irgens.

Strømsbu videregående skole har nå innkalt de fem elevene til et møte for å løse saken seg imellom.

— Vi ønsker å gjøre noe med dette problemet. På skolen har vi elever som har vært utsatt for diverse overgrep. For oss er det viktig å skjerme disse elevene slik at det ikke skjer noe med dem, sier Irgens.