LILLESAND: — Jeg har vasket de fleste hyttene. I løpet av mai setter jeg ut skiltet med hytteutleie. Det blir ikke noe problem å få leid ut de 13 hyttene. Selv om de er 25 år gamle, sier Gudrun Trydal (80), som driver Trydal Hytteutleie.

Ordfører Arne Thomassen spår at årets turistsesong i Lillesand kan blir den beste noensinne. Han er glad for at Gudrun Trydal fortsatt vil tilby turistene overnatting.

— Vi trenger alle senger som er å oppdrive. Dette kan bli tidenes turistsesong i Lillesand. Mange faktorer spiller inn. Lillesand, ja hele Sørlandet, har en veldig positiv utvikling, som har gitt mye presseomtale, sier Thomassen.

Kongelige

Ordføreren venter storinnrykk av cruiseturister, at venner og familie av veibyggere og Post- og teletilsynet-ansatte vil trekke til Lillesand. Han tror også mange nye båtturister vil oppsøke den oppgraderte gjestehavnen.

— Dessuten ligger Lillesand midt mellom de to store festivalene, Quart og Hove. Kongelige personer skal gjennom Blindleia og på toppen av det hele er det spådd fint vær, sier ordføreren.

— Interessen for Sørlandet og Lillesand virker større, sier salgssjef i Inspirasjon Sørlandet Johan Jørgen Fossli.

Han støtter ordførerens positive spådommer for turistsesongen i Lillesand, og forklarer at nettstedet deres har hatt betydelig flere treff på Lillesand i år.

Nymalte

Nær 80 år gamle Gudrun Trydal tror også det blir fullt kjør i sommer, i alle fall juli og august. Hun er klar. Hyttene er ryddet, vasket og malt røde.

Trydal driver på gamlemåten. Hun tar imot mange av spontanturistene. De som ikke planlegger ferien, men som satser på å finne en ledig seng langs veien et sted.

— Jeg vil helst at folk ser hyttene og plassen før de bestemmer seg. Dessuten vil jeg helst vite hvem jeg leier ut til, sier Trydal.

Ikke luksus

De fleste turistene vil ha luksus. Det får de ikke hos Trydal. Hyttene har verken innlagt vann eller tv. De ligger langt fra sjøen, rett ved E 18. — Prisen er deretter og det liker de som ikke er stinne av penger, sier Trydal.

Etter at mannen døde har campingdriften blitt terapi for Gudrun Trydal, som ikke har tenkt å gi seg etter årets sesong.

Stor pågang

Espen Sjølund er daglig leder av nyoppussede Tingsaker Familiecamping. Han tror også dette blir en kjempesesong, men mener Lillesand har for få utleiehytter.

— Pågangen av turister som vil bestille hytter er enorm. I de mest hektiske ukene kunne vi nok leid ut fem ganger så mange hytter, sier han.

Også ved Skottevik Feriesenter er de mest populære ukene nesten fullbooket allerede.

— Det vil aldri bli nok kapasitet i juli, men vi må overbevise turistene om at Sørlandet også er et fint resten av året, sier Tor Borgar Kvås, daglig leder på Skottevik.

Tekst: Helge Corneliussen

helge.corneliussen@fvn.no - 38113575