LILLESAND: Denne avgjørelsen kommer samtidig med at Fylkesmannen har godkjent Lillesand kommunes vedtak om at Lidl kan få bygge på Fretex-tomta som de har kjøpt på Tingsaker.

Det er Tingsaker Velforening som har klaget til Fylkesmannen over Lillesand kommunes vedtak om at Lidl skal få bygge et nytt bygg på drøye 1800 kvadratmeter på tomta. De har fryktet alt fra mye støy og mye søppel til manglende trafikksikkerhet. Første gang tok Fylkesmannen deres klage til følge og påla kommunen å lage en bebyggelsesplan før området kunne utbygges.

Dermed ble det en ny runde i kommunen, som ga Lidl dispensasjon fra kravet om å lage bebyggelsesplan. Dette ble igjen påklaget av velforeningen. Nå har Fylkesmannen, under noe tvil, kommet til at det ikke er tilstrekkelig grunn til å omgjøre kommunens dispensasjonsvedtak. Det er lagt stor vekt på at hensynet til en forsvarlig trafikkavvikling inn til området er tilstrekkelig ivaretatt uten bebyggelsesplan. Det samme gjelder hensynet til tilgrensende naboeiendommer. Det er også lagt stor vekt på hensynet til det kommunale selvstyret.

Men så vil altså ikke Lidl bygge likevel, i hvert fall vil de vente og se. Foreløpig står bygget tomt.