ARENDAL: Det kom frem da førstestatsadvokat Erik Erland Holmen mandag morgen delte ut den endelige tiltalebeslutningen i den svært spesielle straffesaken i Aust-Agder tingrett.

En 35 år gammel kvinne skal ha inngått avtale i et såkalt drapsforbund for å ta livet av en 38 år gammel mann sammen med en da 15 år gammel jente.

Ingen av dem innrømmet straffskyld for dette da saken startet i Aust-Agder tingrett mandag formiddag.

Rettssaken ble utsatt til klokken 10.30 etter diskusjoner om hvorvidt sorenskriver Inger Johanne Bjørnøy var inhabil som dommber.

Den 35 år gamle kvinnen skal ifølge den omfattende tiltalen natt til søndag 30. juli i fjor ha tent på en enebolig.

Deretter skal hun ha krevd forsikringspenger for tapt innbo. I oktober eller november skal hun så ha inngått en avtale med ei 15 år gammel jente om å ta livet av en 38 år gammel mann.

Jenta er nå 16 år, og møter også som tiltalt. De avviser begge straffeskyld etter den spesielle tiltalen om å inngå drapsforbund.

Mens 35-åringen satt i varetekt, skal hun etter en tilleggstiltale også ha forsøkt å påvirke et vitne til å vitne falsk. Fra varetektsfengsel sendte hun fem brev til en ung kvinne, for å forsøke å påvirke henne til å vitne falsk, mener Statsadvokatene i Agder.

Moren oppdaget brevene, og meldte fra til politiet. Dette tiltalepunktet er datert så sent som 4. juni. Dette forholdet innrømmet 35-åringen da saken startet i dag.

Den 16 år gamle medtiltalte jenta er også tiltalt for trusler mot en offentlig tjenestekvinne samt tyveri.

fvn.no følger saken utover dagen