DEBATT: Hva mener du om kunstverket? Skriv din mening nederst i saken.

KRISTIANSAND: — Dette er kjempegøy, og jeg er overveldet over interessen. Det har vært mange som har vært ute å sett på den i løpet av tiden den har vært i luften, sier Arne Wilhelm Tellefsen til fvn.no.

Han kan fortelle at "helikopterkua" får blandede reaksjoner fra publikum. Mange er positive, men det finnes de som er skeptiske også.

— Jeg har laget flere kunstverk, men aldri noe som har trigget interessen til folk slik som denne, forteller han.

Kua blir hengende til solen går ned, og dersom økonomien tillater det vil den bli sendt til værs igjen i morgen.

— Vi må se hvor mye helium som er igjen i ballongene i morgen tidelig. Dersom vi har råd til å fylle de opp på nytt, vil vi sende den opp igjen, sier han.

Spent

Da fvn.no snakket med Tellefsen rett før kua skulle sendes til værs over Odderøya søndag ettermiddag, var han ikke helt sikker på om de kom til å få det til.

— Jeg har mine bekymringer, sier en spent Tellefsen.

"Helikopterkua" forstiller en ku formet som et helikopter. " Kua" har vært ferdig lenge, og skulle egentlig blitt sluppet til værs under Quartfestivalen i sommer - hadde det ikke vært for at regnet ødela. Men nå prøver kunstneren, eller "selvstendig kulturarbeidende" , som han titulerer seg selv, igjen.

Lek

Tolv store, hvite ballonger er fylt med helium. Disse skal holde oppe " helikopterkua" 100 meter over bakken. Derfra kan den sees fra store deler av Kristiansand.

— For meg er dette bare en lek. Dette er som femmila i kreativitet, forklarer Tellefsen om kunstverket.

Han ønsket å vise luksus med "helikopterkua". Det skal nemlig forestille dyre gjenstander.

— Helikopteret er en guttegreie, mens juret er jentete. Det ene veier opp for det andre. Og så er det vel mer eller mindre industrigreier, sier Tellefsen - bokstavelig talt litt svevende.

Nå gjenstår det bare å se om kua kommer seg greit til værs. Hvor lenge den i så fall skal henge der, kommer antakelig naturen selv til å regulere.

KLAR TIL AVGANG: Klokken 15 skal "helikopterkua" etter planen til værs. Mms-foto: Hans Jacob Brekke