KRISTIANSAND: — Det kunne gått veldig galt, de kjørte som noen idioter. De holdt 80 km/t ned igjennom en veldig smal gate som har fartsgrense 30 km/t. Hadde det skjedd en ulykke ville politiet hatt skylda. De kjørte helt vilt, sier Arild Finnestad.

Finnestad kom kjørende opp Linnkjellbakken da han ble tvunget i grøfta for ikke å kollidere med den forfulgte audien. Politibilen fulgte kloss etter i svært høy hastighet.

— Føreren av den andre bilen hadde sikkert ikke kjørt så fort dersom politiet ikke hadde lagt seg oppå støtfangeren hans. Jeg forventer at politiet skal være mer ansvarsbevisste. Små barn leker langs veien der, og jeg blir nervøs på vegne av mine tre barn. De sykler langs denne veien hele tiden, og minstemann er bare seks år, sier han.

- Grisekjøring

I følge han var det flere vitner til politiets kjøring, og de var alle enige om at hastighetene hadde vært langt over det som er tillatt.

— De kjørte som noen svin, og det er alle som stod å så på enige i.

En annen som reagerer på politiet adferd er Hans Ove Ourom (36), han stod ute og malte da han hørte bilene komme. Også han er overrasket.

— Først så jeg den grå audien race forbi, og så 15 meter bak kommer politibilen i like stor fart. Da trodde jeg det var noe stort på gang, men så viser det seg at det dreier seg om en gammel kjenning av politiet, da måtte jeg nesten le litt, sier Ourom.

Ourom har to jenter på henholdsvis 8 og 11 år, og er glad for at de ikke var ute å lekte i veien da.

— Jeg er mektig overrasket over at politiet kjører i den hastigheten i boligfeltet her. Det er trange veier, mange veier med vikeplikt og barn leker på veiene her hele tiden. Det kunne fort skjedd en ulykke. Jeg er bare glad for at det ikke skjedde noe alvorlig galt denne gangen. Jeg er glad for at jentene mine ikke var ute å lekte når de kom flyende forbi. Man blir jo nervøs når man tenker på hva som kunne ha skjedd, forteller han.

Han ringte for å klage på situasjonen etterpå, men føler at han bare ble avfeid.

— Jeg ringte for å klage på kjøringen rett etterpå, men da ba de meg sende en skriftelig klage. De virka ganske avvisende, sier han.

God kontroll

Operasjonsleder i Agder politidistrikt Arne Arnesen kan bekrefte at de har mottatt klager over telefon.

— Det stemmer at vi har fått inn klager på telefon fra noen som har sett biljakten.

Han mener at politiet hele tiden hadde god kontroll på situasjonen, og at det ikke var så dramatisk.

— For det første var det en kort biljakt. Den foregikk ikke lenge. I tillegg fikk vi hele tiden opplyst om hastigheten det foregikk i. Og ut i fra disse, mente vi at det var forsvarlig å fortsette med biljakten. Jeg har stor tiltro til at politimennene som hele tiden var tilstede vurderte situasjonen riktig, forteller han.

— Men flere vitner hevder jo at farten var alt for stor, til tider opp imot 80 km/t?

— Ut i fra de opplysningene jeg har fått, og som jeg må forholde meg til, så har ikke farten vært stor. Det jeg kan si på generelt grunnlag, er at når politiet er involvert i slike episoder med blålys og sirener virker ting mye mer dramatisk enn det egentlig er, sier Arnesen.