SONGDALEN NODELAND— I dag angrer vi veldig mye på dette og synes veldig synd på gutten. Det er fryktelig tungt å bære på dette, for det var ingen som hadde som hensikt å slå noen, sier den 15 år gamle jenta fra Nodeland.Hun er siktet for legemsfornærmelse etter at en 14-åring ble overfalt ved Songdalen ungdomsskole. Hennes to brødre har status som henholdsvis siktet og mistenkt. Alle har tilstått at de var med på overfallet.- Vi har hatt lyst til å si unnskyld veldig lenge. Han skal ikke være redd for at noe slikt skal skje igjen, sier jenta gjennom sin tolk. FREDELIGE.

Ingen av de tre har tidligere hatt noe med politiet å gjøre. At de tre var med på overfallet har blitt møtt med vantro i lokalmiljøet. Både ansatte på skolen og voksne som kjenner dem gjennom fritidsaktiviteter sier til Fædrelandsvennen at de ble svært overrasket da de hørte om hendelsen. Brødrene er lovende idrettsutøvere som har vunnet flere mesterskap. Men da søsteren deres kom hjem og fortalte om mobbing på skolen, bestemte de seg altså for å gjøre noe.- Folk har vist finger, kalt meg hore og kastet skolemelk på meg, sier 15-åringen.Hun forteller at hun har sittet mye hjemme og chattet eller sendt smser til venner som ikke bor i bygda. På selve Nodeland har hun ikke hatt noe særlig med venner. - Mobbingen har vart veldig lenge, og jeg har ikke visst at jeg kunne bytte skole, sier hun.Hun forteller at hun til slutt fikk nok. Hun fikk med seg sin bror for å konfrontere en av dem som skal ha mobbet henne mest. Ifølge henne selv var det aldri planlagt å slå eller legge noen i bakken.Men flere hengte seg på, og det endte med at til sammen åtte personer, flere av dem fra Kristiansand, var med. At det var så mange som angrep en person er noe av det som ifølge politiet gjør saken alvorlig. FORSONING.

Det hele gikk altså fryktelig galt. Gutten ble lagt i bakken og sparket. I tillegg tok de feil person.Den 15 år gamle jenta ble pågrepet av politiet mandag kveld i denne uka. Det samme ble den ene av brødrene. Derfor har de status som siktet. Den andre broren meldte seg selv og har status som mistenkt.De sier at de vil snakke med Fædrelandsvennen blant annet for å få til forsoning med gutten de angrep.- Vi vil bruke denne anledningen til å sende en unnskyldning til han. Vi vet ikke om vi kan ta kontakt med han direkte, så vi gjør det på denne måten, sier jenta.Politiet mener at de nå har tatt alle de mener var involvert i episoden forrige onsdag. De vil nå sende saken over til en politijurist som avgjør hva som skal skje videre. Utfallet kan bli tiltale, men saken kan også gå til konfliktrådet hvis alle parter går med på det.- Vi angrer veldig sterkt på dette. Vi ønsker å gjøre opp, og vi ønsker at lillesøster ikke skal bli mobbet, sier den ene av brødrene.Tekst: Kjetil Reitekjetil.reite@fvn.no - 38 11 30 00