KRISTIANSAND: — På grunn av været som er meldt, velger kapteinen på Prinsesse Ragnhild å ikke seile til Stavanger og Bergen, sier linjedirektør Odd Grønberg til fvn.no.

Color Line besluttet torsdag å innstille torsdag kvelds overfart til Hirtshals med Christian IV på grunn av stormen som herjer i Skagerrak. Det rammer omkring omkring 360 passasjerer som har bestilt billetter. I tillegg er ferjen nærmest fullbooket med trailere som ikke kommer seg over. Dette dreier seg omkring 20-30 trailere.

— Vi har fått melding om at været vil bli voldsomt i løpet av natten. Kapteinen sier det ikke vil være noe problem å krysse Skagerrak, men han tror ikke det vil gå å legge til i Hirtshals, sier Grønberg.

Også fredagens 08.15-overfart til Hirtshals er innstilt på grunn av stormen. Dermed er det ytterlige 450 passasjerer som ikke kommer seg over til Danmark.

— I tillegg til disse kommer jo heller ikke fergen fra Hirtshals hit, dermed er det to avganger fra Hirtshals til Kristiansand som også er innstilt. Dette skaper problemer for cirka 600 passasjerer til. I alt tror jeg cirka 1850 ferjepassasjerer blir rammet av stormen.

Han håper at 19.15-avgangen i morgen skal gå som planlagt.

— De sier jo at vinden skal løye i morgen, dermed regner jeg med at fredagens 19.15-avgang går som vanlig.

Ferjen Prinsesse Ragnhild skulle etter planen ha seilt fra Hirtshals til Stavanger og Bergen i løpet av torsdag kveld. Båten ble i stedet omdirigert til Kristiansand.

NØDHAVN: Prinsesse Ragnhild bruker Kristiansand som nødhavn — Alle passasjerer som ikke har bil, vil få tilbud om busstransport til Stavanger og Bergen, sier Grønberg.

Sjekk værvarselet på fvn.no