KRISTIANSAND: Passasjerene satt i flyet klare til å dra på ferie til solfylte Alicante i Spania. Etter en time ble de beordret ut av flyet og inn i ventehallen igjen.

— Vi oppdaget noen tekniske problemer. Det var blant annet en indikasjonsfeil på en bryter. Den ga signaler om at det var brann i flyet, selv om det ikke var det. Vi må derfor bytte denne bryteren, opplyser Jan Tore Berg i SAS Ground Services (SGS) til fvn.no.

SAS på Kjevik måtte tilkalle en flytekniker fra Oslo som kom med deler til flyet.

— Han kom hit i 16-tiden, og er fortsatt ute og mekker på flyet, sier Berg.

Besetningen må hvile

Ny avgangstid for flyet til Alicante er satt til 22.45. Det vil si 11 timer etter rute.

— Grunnen til at det blir så store forsinkelser er at besetningen må hvile før de har lov til å gå på vakt igjen, og de er nå på hotell. Vi klarte ikke å få tak i en ny besetning da ingen hadde lyst til å få frihelgen sin ødelagt, sier Berg.

Han beklager problemene dette skaper for passasjerene.

- Mister en feriedag

— Vi mister en feriedag, og når vi kommer frem midt på natta er det ikke mulig å få tak i leiebil, sier Otto W. Eriksen som skal på ferie til Spania sammen med kona.

Flytiden til Alicante er tre og en halv time, og klokken vil da være over tre på natten når ekteparet og de andre passasjerene ankommer.

— Det blir nok til at vi tar taxi til hotellet, og skaffer oss leiebil i morgen, sier Eriksen.

Han føler ikke at ferien er ødelagt, og er fornøyd med sevicen fra SAS.

— De gjør alt de kan for oss her. Vi har blant annet fått gratis mat og drikke, sier han.

Returpassasjerer venter i Alicante

Han synes ikke det er noe morsomt å vente så lenge, men tror det er andre som sliter mer med ventetiden.

— Det er en del småbarnsfamilier her, og ungene begynner å bli utålmodige. Dessuten er det noen eldre med gåstoler, og noen som sitter i rullestol. De har det nok ikke så greit, sier Eriksen.

Han synes også synd på de som sitter i Alicante og venter på å komme seg hjem med samme fly som han skal ta fra Kjevik.

— Passasjerene fra Alicante skulle ha landet på Kjevik klokken 19.35 i kveld, men kommer nå ikke hjem før klokken 06.30 søndag morgen på grunn av forsinkelsen, opplyser Berg.