MANDAL: — Manglende arrest i helgene oppleves som et problem. Det blir risikabelt for politiet å ta ut folk fordi da forsvinner politiet fra Mandals gater i to timer, sier Sven Seljom (H) til Lindesnes avis.

Arresten i Mandal har ikke vært i bruk etter politireformen for seks år siden. Når politiet i Mandal nå pågriper folk i helgene, må to politibetjenter kjøre bråkmakerne helt til sørlandshovedstaden. Seljom mener det er for galt.

— De som lager trøbbel tenker nok at det går greit siden ingenting skjer. Hadde de kommet i arresten hadde de nok tenkt seg om neste gang. Respekten blir ikke styrket når man ikke reagerer på slik oppførsel, sier Seljom, som selv har vært vitne til at politiet blir skjelt ut uten at noe gjøres når han har vært natteravn i Mandal.

Ordførerkandidaten mener at staten bør gi midler til ekstra ansatte slik at arresten i Mandal kan holdes åpen i helgene.

— Dette er en billig, men viktig problemløsning. Når vi kommer i gang i bystyret til høsten så blir dette veldig viktig for oss, sier Sven Seljom til avisen.

VIDEO: Se hvorfor Seljom mener han bør bli ordfører