KRISTIANSAND: — Marvin er min beste kompis, men også min skarpeste konkurrent. Jeg slo ham i uttaket, og får vel aldri fred hvis jeg ikke slår ham i selve konkurransen, flirer Bondestad. Og får svar på tiltale av Marvin Våge.

— Nå trener jeg nesten hver dag, og skal bli vanskelig å slå, repliserer han.

— Sørlandet har tradisjonelt markert seg sterkt i konkurranser innen kjøttfaget, men nå er både østlendingene og rogalendingene kommet mer på banen. Konkurransen er dermed mer spennende enn noensinne, sier Bondestad, som opprinnelig er fra Finnsnes i Troms, men som gjorde sørlending av seg for flere år siden.

Både Bondestad og Våge har deltatt i NM tidligere, både som lærlinger og som svenner. Det ser de som en klar fordel.

— Jeg føler meg bedre forberedt enn noen gang tidligere. Jeg har trent ekstra godt på utbeining og å få til fine, jevne stykker. Der kan man hente noen poeng. Dommerne legger også vekt på kreativitet, og målet er å presentere produkter som ingen andre har. I år skal jeg dessuten klare å unngå å kutte meg. Kanskje jeg burde plastre fingrene før jeg setter i gang, sier Våge i en pressemelding.