KRISTIANSAND: Fra båtsesongen startet på forsommeren og til nå, har 31 båtførere blitt siktet for promillekjøring på sjøen.

— Dette er forsåvidt et lavere tall enn på samme tid i fjor, da var tallet 58, sier koordinator for politiets sjøtjeneste ved Agder politidistrikt, Ove Austenaa.

Halvert kontroll

Likevel synes ikke Austenaa at tallene er oppmuntrende lesning. I fjor kontrollerte nemlig politiet 3291 båter, mens i år har de kun kontrollert 1513, det vil si omkring halvparten så mange fartøyer.

— Vi er skuffet over tallene, vær og forhold ellers tatt i betraktning. Båtene har jo stort sett ligget inne denne sommeren, så det har vært langt mindre ferdsel på sjøen i år enn i fjor, sier han.

Været denne båtsesongen har definitivt ikke lokket båtfolket ut i stor stil.

— Vi har hatt samme innsats og fokus på ferdsel på sjøen som i fjor, men det sier seg selv at det blir færre båter å kontrollere, med dette været, forklarer Austenaa.

Vil beholde styrepilsen

— Hva slags holdning møter politiet hos publikum?

— Vi merker at holdningene gradvis endres, folk blir mer og mer bevisst at promille og båt ikke hører sammen. Det er likevel mange som skal forsvare styrepilsen når vi snakker med dem.

— De skal argumente for styrepilsen selv i samtale med politiet?

— Ja. Vi påpeker at er helt andre forhold som rår på sjøen i dag, tettere trafikk og raskere båter. Hvor mange sjekter ser du ute en godværsdag? Det sier seg selv at argumentet for styrepilsen er foreldet.

Politiet vil i løpet av ettermiddagen komme med flere tall fra årets sommer på sjøen.