KRISTIANSAND: — For 12 år siden fikk jeg et tandemhopp i bursdagsgave av familien. Dessverre fikk jeg isjias, og kunne ikke hoppe. Dessuten fikk jeg ikke lov av kona, men etter at hun gikk bort kan jeg jo gjøre hva jeg vil, forteller Jens Jensen.

Med hjelp fra organisasjonen «Livsglede for eldre» fikk 92-åringen i går endelig muligheten til å gjennomføre sitt første fallskjermhopp. Før Jensen steg 3000 meter opp i luften var det ingen nerver å spore.

— Pulsen er nokså normal den. Du kan jo kjenne selv, sier han og strekker frem armen.

Jens Jensen hadde med seg familie bestående av barn, barnebarn og oldebarn til Kjevik. Heller ikke de virket spesielt nervøse over Jensens sprell.

— Dette går veldig bra. Det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse for morfar. Han er en sprek mann som både surfer på internett og skriver tekstmeldinger, forteller barnebarn Ellen Halvorsen.

Oldebarn Erik Kristiansen (7) mente sitt eldre familiemedlem måtte være Norges tøffeste oldefar. - Han er veldig tøff. Jeg har også lyst til å hoppe, men da måtte det vært litt lavere, sier Erik.

I det Jens Jensen steg til værs i Kjevik Fallskjermklubb sitt fly, gikk det ikke lang tid før familien begynte å kikke opp på himmelen. Ett kvarter senere dukket 92-åringen opp over de fremmøtte, svevde rundt i luften en stund, før han sammen med instruktør Tom Gunnar Flom gjennomførte en perfekt landing. Fattet men glad beskrev Jensen opplevelsen.

— Man må nesten ha gjort det selv for å kunne forstå følelsen, men det var virkelig en opplevelse. Jeg håper at dette hoppet ikke blir det siste. Dette lever jeg lenge på, konkluderte han.

Oppfordringen til andre som vurderer et tandemhopp var soleklar.

— De må bare hoppe. Det må oppleves, sier Jensen.

Tom Gunnar Flom var imponert over tandempartneren.

— Dette var helt supert. Han var usedvanlig rolig. Helt klart terningkast seks, forteller Flom.

«Livsglede for eldre» arrangerer denne uken «Livsgledeuka». Hopp i fallskjerm er bare én av flere aktiviteter som skal være med på å gi de eldre en god dose krydder i hverdagen. Faktisk var fallskjermhopping så populært at hvem som fikk prøve seg ble avgjort med loddtrekning. Sammen med Jens Jensen fikk også Jenny Hamre (83) og Brit Bringsdal (66) sine første tandemhopp i går.

— Det var 30 personer på over 60 år som ønsket å hoppe i fallskjerm. Jeg syns det sier mye om hvor mange eldre som ønsker å gjøre noe litt sprøtt, sier Elin Anita Homme, en av initiativtakerne bak «Livsglede for eldre».