KVINESDAL: — Mannen døde momentant av skadene han pådro seg etter fallet. Han skal ha falt fra 26 meter, på industriområdet til Skanska, sier Bård Austad ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

Den omkomne er 40 år, og fra Larvik. Han var ikke ansatt i Skanska, men arbeidet for et innleid firma. Det var i forbindelse med oppsettingen av et stillas på taket av et bygg, at ulykken skjedde.

Mannen skulle ta seg fra en lift og opp på bygget, og skal ha falt ned idet han skulle gå over på taket.

Både luftambulanse rekvirert fra Sola og ambulanser kom til stedet, men livet sto ikke til å redde.

— Arbeidstilsynet er koblet inn i saken, og kriminalteknikere fra politiet er også på stedet, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidisstrikt.

— En person har falt fra en bygning og omkommet, forteller en svært preget avdelingsleder Robert Vatland ved Skanska i Feda.

Skanska har kontrakt på byggearbeidet på NorNed-anlegget i Feda som Statnett og ABB er involvert i, en 580 kilometer lang høyspentkabel som legges mellom Eemshaven i Nederland og Feda i Norge.

Alt byggearbeid ved anlegget er stanset, og de ansatte har hatt en samling der de er blitt orientert om hendelsen. Det er tilbudt krisehjelp til alle som arbeider på anlegget.