KRISTIANSAND: Kolle styrket dermed sin posisjon øverst på kuskestatistikken i Kristiansand.

– En fin dag for meg rent sportslig, men seirene kommer selvfølgelig helt i bakgrunnen etter at Trond Skauen døde i går. Da blir alt annet helt uvesentlig, men de to hestene jeg vant med gjorde fine løp, sa Kolle.

– Rim Stjernen bekreftet sin fine form og vant ganske lett etter at vi fikk teten. Bak nestfavoritten Rossal var det mer kritisk i det fjerde løpet. Han klarte å beholde teten med et nødskrik, og etterpå holdt han unna til imponerende seier.

Dansk dynamitt

Danske Kejser K.D. (tredjevalg) utklasset konkurrentene sammen med Ole Bender i det femte løpet. Fireåringen vant på den sterke tiden 1.14,8, og nå havner hesten i norsk trening.

– Ja, Kejser K.D. er solgt til Norge, og gjorde sin siste start i dansk regi her i dag. Det handler om en riktig fin traver som vant såre enkelt. Han tok en liten pause mot den siste svingen, men etterpå arbeidet han som han skulle, sa Bender fornøyd.

En annen som arbeidet som hun skulle var fjerdevalget Il Flora i det første løpet. Hun stakk til tet mot den siste svingen og holdt enkelt unna til seier for Cato Antonsen.

Umotivert storfavoritt

Storfavoritten Olganina hadde ikke dagen sin lørdag. Hun galopperte fra start, og etterpå var det ikke noe drag i henne.

– Nei, hun var ikke som best i dag. Den lange sesongen har tatt på kreftene, men det kan også bare ha vært en dårlig dag, sa Vidar Hop. Vant gjorde femtevalget C.C. Girl etter et råsterkt løp.

En annen storfavoritt som var under pari var Best Elden i det sjette løpet. Han var svak i et løp som ble vunnet av fjerdevalget Lome Kongen. Eirik Høitomt fikk lønn for offensiv satsing da han kusket nestfavoritten Los Amigo i det siste løpet. Los Amigo ble brukt hardt hele veien, men holdt unna til sikker seier.

Det blir 151.022 kroner for sju rette, 1607 kroner for seks og 152 kroner for fem rette.