SONGDALEN: To biler frontkolliderte på E39 ved Brennåsen vest for Kristiansand like over klokken 15.30 fredag.

— Føreren av den ene bilen, en 21-åring fra Songdalen, døde i sammenstøtet. Det sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Barn i bilen Den omkomne hadde med seg sønnen på halvannet år i bilen. Gutten ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men kom fra ulykken uten alvorlige skader. - Det går fint med ham, meldes det fra akuttmottaket.

Bilen, en Mitsubitshi Colt, ble totalvraket i sammenstøtet

I den andre bilen, en nyere Toyota Avensis, satt en vestlandsfamilie på fire. En kvinne på 38 år er til behandling på sykehuset for lettere skader, mens hennes mann og to barn kom uskadet fra ulykken.

Feil kjørebane - Det er forløpig for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Men det er snakk om en frontkollisjon, noe som nødvendigvis må tilsi at en bil har kommet over i feil kjørefelt, sier Jørgensen.

Krimteknikere og biltilsynet har gjort undersøkelser på stedet. Det oppstod lange køer i begge retninger.

Ulykkesvei Ulykken skjedde bare fem dager etter at Anne Catrine og Arnt Olav Steinsland og deres datter Andrea (5) mistet livet i en frontkollisjon på E39 i Rogaland.

I løpet av åtte år – fra 1997 til 2004 – ble 217 mennesker drept i trafikken på den 62,9 mil lange stamveien mellom Oslo og Stavanger. 87 av dødsulykkene, primært utforkjøringer og møteulykker, har skjedd mellom Kristiansand og Stavanger.

— Her er strekningen mellom Kristiansand og Søgne og mellom Ålgård og Stavanger på E39 de mest dødelige, melder Statens vegvesens tidsskrift «Vegen og vi».