KRISTIANSAND: Mannen skal ha sparket og slått den fornærmede, en jevnaldrene mann, mens flere vitner så på.

Voldsepisoden skjedde i Mandal sentrum i februar i år. Tiltalte skal ha kjøpt seg noe mat, og ville sette seg på en benk i sentrum for å innta måltidet. På benken han blinket ut, så det to personer. Tiltalte opptrådte svært aggresivt, og krevde å få sette seg på benken. Dette motsa de to personene seg, og flyttet seg ikke umiddelbart. Men etter munnhuggeri, flyttet de to seg til slutt.

Den fornærmede mannen skal deretter ha gått bort til tiltalte, og begynte å krangle med 25-åringen. Da skal tiltalte ha slått til den jevngamle mannen tre ganger i ansiktet, slik at han falt i bakken. Deretter har retten funnet det bevist at mannen skal ha sparket fornærmede tre ganger i mage-/ryggregionen. Et av sparkene var svært hardt. Vitner har forklart til politiet at mannen også ble tildelt spark i hodet, men dette har ikke retten funnet bevist.

Tiltalte forklarte i retten at han forsøkte å "riste" tiltalte løs fra foten sin. Dette fester ikke retten lit til. Derimot skal et vitne ha forklart at også fornærmede opptrådte aggresivt, var "stor i kjeften" og "i humør til å lage trøbbel". Voldsmannen blir dermed ikke dømt for uprovosert vold. Til tross for at mannen var full, blir han av retten bedømt som om han var edru.

Straffen er satt til 36 timers samfunnstjeneste, som er noe høyere en aktors påstand. Straffen skal gjennomføres i løpet av 90 dager.

25-åringen er tidligere straffedømt for en trafikkforseelse. Han er også ilagt ti bøter siden 1998.